O nas

Leszek i Weronika czyli duet prawie tak doskonały jak nasza wołowina – podobieństwo w wyglądzie nie jest tutaj przypadkowe – tata Leszek zaraził swoją pasją do zwierząt, rolnictwa i oczywiście wołowiny córkę Weronikę.

Leszek czyli założyciel hodowli Salers Sośnie to rolnik z pasji i powołania. Swoje marzenie o posiadaniu gospodarstwa i zwierząt spełnił w 2015 roku kiedy z Francji, ojczystego kraju Salersów przyjechały jego ukochane brązowe jałóweczki. Rok później powitaliśmy naszego pierwszego byka i od tamtej pory nasze stado powiększyło się czterokrotnie! Każdego roku na świat przychodzi około 40-stu cielaków, które m.in. są sprzedawane do innych gospodarstw na terenie Polski.

Weronika to specjalistka ds. marketingu/ social mediów/ kontaktu z klientem/ zbierania zamówień/ pisaniu postów. Facebook, Instagram i Canva to jej przyjaciele, operuje nożem prawie tak dobrze jak niejeden rzeźnik, a w wolnej chwili wymyśla nowe przepisy z wołowiną w roli głównej.

Od listopada 2020 roku w ramach Rolniczego Handlu Detalicznego prowadzimy sprzedaż wołowiny z naszego gospodarstwa, a w lipcu 2021 roku rozpoczęliśmy produkcję naszych szynek, kiełbas oraz pastrami. Chcemy udowodnić, że wołowina jest nie tylko zdrowa ale również smaczna i bardzo łatwa w przygotowaniu, a wyroby mogą być pyszne również bez sztucznych dodatków i konserwantów!

Od 2023 jesteśmy dumnymi posiadaczami certyfikatu „Dolina Baryczy Poleca”.

Sprzedaż wołowiny odbywa się w Sośni oraz Poznaniu (oraz w okolicznych miastach).

Więcej informacji znajdą Państwo na naszym fb- Salers Sośnie.